Wij maken cradle to cradle zichtbaar

Cradle-to-cradle

De ultieme vorm van duurzaam ondernemen is cradle-to-cradle. Het betekent dat je de grondstoffen die gebruikt worden volledig kan hergebruiken, zonder dat ze hun waarde verliezen.  Bedrijven die volgens het C2C concept werken hebben als doel om de wereld beter achter te laten dan ze haar hebben aangetroffen. Zo wordt op een positieve manier meer bijgedragen dan wordt gebruikt en krijgt afval een ‘voedende’ taak in het geheel. Wij van Eventvisie vinden duurzaamheid ook erg belangrijk en brengen dit graag onder de aandacht.

Waarom cradle-to-cradle

Volgens het cradle-to-cradle principe is afval gelijk aan voedsel. Dat betekent dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Dit is bij recycling ook vaak het geval, maar wat C2C nog een extra dimensie geeft is het feit dat de grondstof geen waarde mag verliezen bij het hergebruik. Het gaat hierbij om ‘upcycling’ in plaats van ‘downcycling’. Op ecologisch gebied worden biologische materialen gebruikt die afbreekbaar zijn zonder milieuschade aan te richten. Economisch gezien wordt een bedrijf dat werkt met het C2C principe in potentie winstgevender.

De bewuste ondernemer

Ondernemers die werken met het C2C principe proberen in hun bedrijf op intelligente wijze gebruik te maken van grondstoffen die geen schade veroorzaken, en voorkomen tijdens het productieproces dat er een menging van vreemde stoffen optreedt. Dit zorgt er voor dat de materialen in hun biologische of technologische kringloop blijven bestaan.
Het C2C principe wordt steeds populairder. Niet alleen grote bedrijven zijn geïnteresseerd, maar ook kleinere bedrijven zien de meerwaarde er van in. De aarde is aan het veranderen en als ondernemer kan je hier positief aan bijdragen.

Cradle-to-cradle: wat is mogelijk?

Een inspirerende lezing van een ervaringsdeskundige, een workshop, sparren met concullega’s, een spetterend evenement? Er zijn verschillende mogelijkheden om cradle-to-cradle onder de aandacht te brengen of om er meer over te weten te komen. Organiseer een spetterend evenement om te laten zien dat jij als bedrijf goed bezig bent. Of spar met concullega’s over de mogelijkheden die er zijn. Laat een ervaringsdeskundige een inspirerende lezing geven en laat je overtuigen.

Eventvisie is er voor jou!

Dankzij de meer dan twintig jaar ervaring die Eventvisie heeft op gebied van het organiseren van spraakmakende evenementen weten wij hoe we een geweldig evenement moeten organiseren. Wij verdiepen ons in de wensen die jij hebt en denken graag met je mee. Eventvisie zorgt voor het organiseren van een inspirerend evenement, nodigt de beste sprekers uit en verzorgt alle communicatie.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie.