Wij maken innovatie zichtbaar

Innovatie

Innovatie draait altijd om iets nieuws. Vaak horen we dat we moeten innoveren, dat is goed voor je bedrijf. Maar hoe zet je innovatie effectief in binnen jouw bedrijf? Op de lange termijn is voor elke ondernemer zelfs een noodzaak. Om deze reden is het ook slim om op de hoogte te blijven van ideeën en inzichten. Innovatie hoeft niet altijd te gaan om het bedenken van iets compleet nieuws. Het kan ook een verbetering zijn van een bestaand product. Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van een nieuw financieel model.

Waarom?

De letterlijke vertaling van innovatie is vernieuwing. Veel ondernemers denken al snel aan nieuwe uitvindingen, maar dat klopt niet. Wanneer je bijvoorbeeld een product of dienst verbetert, innoveer je al. Het kan in alle vakgebieden en bedrijven toegepast worden. Er zijn ook voorbeelden van innovaties waar je niet zo snel aan zal denken, zoals een nieuw businessmodel, vernieuwen van het managementmodel of een nieuw organisatiemodel.

Innoveer binnen jouw bedrijf

Er wordt vaak onterecht gedacht dat innovatie draait om technische uitvindingen of verbeteringen. Met deze gedachtegang is niet het niet voor elk bedrijf mogelijk om te innoveren. Innovatie draait om kleine verbeteringen en organisatorische processen. Op welk gebied je uiteindelijk gaat innoveren, je doet het uiteindelijk voor de klant. Door te innoveren vanuit de behoeften van de klant, leer je wat zij belangrijk vinden en hoe jij ze nóg beter kan bedienen.
Voor bedrijven is innovatie een investering die waarde op moet leveren. Wel is het zo dat er eerst een investering nodig is, voordat het wat op gaat leveren. Belangrijk is om te realiseren dat innovatieprocessen goed uitgevoerd moeten worden. Wanneer dit gedaan wordt kan innovatie veel waarde opleveren voor een bedrijf en haar klanten.

Innovatie: wat is mogelijk?

Een inspirerend evenement, een training, masterclasses, workshops, lezing van een ervaringsdeskundige? Er zijn verschillende mogelijkheden om innovatie onder de aandacht te brengen en om als ondernemer op de hoogte te blijven van nieuwe ideeën en inzichten. Organiseer een inspirerend evenement om te laten zien dat jij als bedrijf bezig bent. Of volg een masterclass of workshop om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. Laat een ervaringsdeskundige een lezing geven en laat je inspireren.

Eventvisie is er voor jou!

Dankzij de meer dan twintig jaar ervaring die Eventvisie heeft op gebied van het organiseren van een inspirerende evenementen weten wij als geen ander hoe wij innovatie onder de aandacht moeten brengen. Wij verdiepen ons in de wensen die jij hebt en denken graag met je mee. Eventvisie zorgt voor het organiseren van een inspirerend evenement, nodigt de beste ervaringsdeskundigen uit en verzorgt alle communicatie daar om heen.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie.