Wij maken leiderschap zichtbaar

Leiderschap

Goed leiderschap zorgt voor goede resultaten. Als leidinggevende binnen een bedrijf is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Dit is nodig om de werknemers optimaal te kunnen ondersteunen in hun werkzaamheden. Maar welke factoren hebben de meeste invloed op de kwaliteit van leiderschap?

Waarom leiderschap          

Leiderschap is het proces waarbij de leidinggevende, werknemers beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Goede leiders zijn in staat om werknemers te inspireren en stimuleren. Ze versterken de motivatie, betrokkenheid en de prestaties van de organisatie. Slecht leiderschap kan ernstige gevolgen hebben. Zo heeft dit vaak invloed op het werkgeluk en de gezondheid van de werknemers. Dit heeft automatisch ook invloed op de bedrijfsresultaten.

Factoren voor goed leiderschap

Er zijn verschillende bepalende factoren die een goede leider kenmerken. Een goede balans tussen deze factoren is belangrijk. Leiders vervullen een voorbeeldfunctie. Van hen mag dus verwacht worden dat zij de visie van het bedrijf dragen en het goede voorbeeld geven. Daarnaast is het belangrijk dat ze probleemoplossend denken. Elke beslissing heeft consequenties, die op hun beurt weer voor nieuwe problemen kunnen zorgen. Ook resultaat gedreven werken is een belangrijke factor voor goed leiderschap. Ze inspireren niet alleen, maar kijken ook naar hoe het bedrijfsproces efficiënter, productiever en beter kan. De laatste factor is een belangrijke. Een goede leider slaagt erin om anderen beter te laten worden en boven zichzelf uit te laten stijgen. Dit door oprechte interesse te tonen in de werknemers en een band op te bouwen. Al deze factoren vragen om goede interne communicatie tussen werknemer en leidinggevende. Eventvisie helpt jou graag bij het ontwikkelen van een passend intern communicatieplan.

Leiderschap: wat is mogelijk?

Een kick off van de nieuwe interne communicatie, teambuilding dag, een workshop, inspirerende lezing, trainingen om leiderschap skills te ontwikkelen? Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied. Goede interne communicatie is erg belangrijk. Dit betekent meerdere contactmomenten, zowel online als offline. Korte praatjes en motiverende gesprekken met werknemers. Of het volgen van een training of het bijwonen van een evenement als leidinggevende om je skills te verbeteren.

Eventvisie is er voor jou!

Dankzij de meer dan twintig jaar ervaring die Eventvisie heeft, weten wij precies hoe wij waardevol kunnen bijdragen aan de interne communicatie binnen jouw bedrijf en daarmee het leiderschap te verbeteren. Wij luisteren naar de behoeften van jouw als leidinggevende en naar die van de werknemers. Vervolgens ontwikkelen wij samen met jou een intern communicatieplan die jou als leidinggevende een boost gaat geven en zorgt voor een betere band tussen jou en de werknemers.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie.