Wij maken Remote Teambuilding Experience 

Zoals bij vele bedrijven werken de meesten van jullie deze periode vanuit huis. Dit betekent dat er voorlopig weinig tot geen momenten zijn voor een bedrijfsevenement, een gezellige borrel of een teambuildingsactiviteit.

Om deze belangrijke en leuke momenten toch in stand te houden presenteert Eventvisie: Remote Teambuilding. Met de Remote Teambuilding Experience wil Eventvisie bedrijven een teambuildingsactiviteit bieden waarbij het samenwerken en het samenbrengen van collega’s centraal staat. Hierbij zijn fun, competitie en uitdaging belangrijke waarden. Deze activiteit werkt op een iets andere wijze dan dat u van ons gewend bent, want iedere deelnemer speelt vanuit huis mee aan deze activiteit. Sommige collega’s zijn wellicht nog werkzaam op kantoor, maar het is ook mogelijk om deel te nemen vanuit kantoor. Naast het feit dat de Remote Teambuilding Experience voor het nodige plezier zorgt, moet er goed samengewerkt worden binnen een team. Een team zal het best presteren wanneer elkaars krachten goed worden benut en de samenwerking optimaal is.

Remote Teambuilding Experience

De Remote Teambuilding Experience wordt gespeeld in een team van maximaal vijf personen. Iedere deelnemer speelt vanuit zijn of haar eigen werkplek. Het doel van het spel is dat je met je team binnen de tijd een groot aantal opdrachten weet op te lossen en dus zoveel mogelijk punten weet te behalen! Het is al te spelen met één team, maar door meerdere teams te vormen binnen het bedrijf en ze tegen elkaar te laten strijden, wordt er een wedstrijdelement aan toegevoegd. Op deze manier zal er nog meer motivatie binnen de teams zijn om zoveel mogelijk opdrachten op te lossen en de meeste punten te behalen.

Tijdens deze activiteit moeten de deelnemers contact met elkaar zoeken. Dit kan via verschillende platformen zoals Skype, Facebook, Whatsapp, Zoom of via een intern communicatiesysteem. Het is van belang dat de deelnemers gedurende het spel continu met elkaar in verbinding staan, want men heeft elkaar nodig om alles op te kunnen lossen!


Spelopzet

Elke deelnemer ontvangt thuis of op kantoor een envelop met daarin allerlei attributen, kaartjes en opdrachten. Hiernaast krijgt ieder team een unieke inlogcode voor de website. Alle deelnemers kunnen met deze code inloggen, waardoor iedereen toegang krijgt tot de website. Op deze website worden de antwoorden van de opdrachten ingevuld. Elke deelnemer heeft een deel van het antwoord in zijn of haar envelop en draagt hiermee bij aan het succes van het team. Het is zaak dat iedere deelnemer goed bij de les blijft! Is een opdracht écht niet duidelijk of komt men er na lang puzzelen en na het eventueel vragen van een hint niet uit, kan men de opdracht overslaan en doorgaan met de volgende opdracht.

Let goed op! Zowel het vragen van een hint als een opdracht overslaan kost strafpunten! Om te starten met de Experience moet de website met een code ‘unlocked’ worden. Zodra iedereen deze code heeft ingevoerd zal het spel starten, gaat de tijd lopen en moet men beginnen met de openingsopdracht. Iedere deelnemer heeft een deel van deze opdracht in zijn of haar envelop. De deelnemers moeten de onderdelen met elkaar verbinden en de code die hieruit komt invullen op de website.

Hoe nu verder?

Dat volgt via de website. Alle attributen, kaartjes en opdrachten die in de enveloppen van de deelnemers zitten zijn verschillend van elkaar en moeten op een creatieve wijze met elkaar verbonden worden. Indien gewenst is het ook mogelijk om het spel volledig digitaal te spelen. Dan krijgt iedere deelnemer een ‘digitale envelop’ toegestuurd per mail waar alle benodigdheden in zitten.

De thema’s van de opdrachten zijn allemaal verschillend. De kennis op velerlei gebied wordt op de proef gesteld. Hierbij spelen ook creativiteit en inzicht een grote rol. Je hebt elkaar écht nodig bij deze Experience! De tijdsduur van de activiteit is 75 minuten. In deze tijd moeten teams zoveel mogelijk opdrachten voltooien. Na 75 minuten is het spel afgelopen en is het team met de meest behaalde punten de winnaar. Hoe meer teams, hoe spannender de competitie! Speel je met één team? Geen probleem, want dan ga je natuurlijk voor de beste overall score en een geweldige ervaring.

De Remote Teambuilding Experience is te spelen met 5 tot maar liefst 1000 personen tegelijk.

Teambuilding, maar dan op afstand! Bij elkaar komen is nu helaas even geen optie. Met de Remote Teambuilding Experience kan er op een leuke manier toch nog gewerkt worden aan teambuilding en samenwerking. Naast het teambuildings aspect geeft deze Experience ook veel ‘fun’!

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over de Remote Teambuilding Experience