Wij maken visie zichtbaar

Visie

Als directeur of manager moet je de visie van een bedrijf vertolken en uitdragen. Maar hoe doe je dit op een overtuigende wijze en creëer je draagvlak bij de werknemers? Het is essentieel dat de visie helder en duidelijk verwoord wordt naar de werknemers. Het werkt verbindend, inspireert werknemers en het draagt bij aan omzetcijfers. Wij van Eventvisie zijn specialisten op het gebied van communicatie en weten dan ook als geen ander dat het essentieel is om op een passende manier te communiceren met de werknemers.

Waarom een visie

Een duidelijke visie geeft een bedrijf richting, het brengt focus aan en bindt de werknemers aan zich. Het zorgt voor inspiratie, enthousiasme en doelgerichtheid. Maar hoe zorg je er voor dat werknemers er naar gaan handelen? Eventvisie is van mening dat dit met goede interne communicatie en een goede manager of directeur gerealiseerd kan worden. Uit onderzoek blijkt al jaren dat bedrijven met een visie, die deze op een motiverende manier over brengen aan de werknemers, succesvoller zijn. Het begint pas met het opstellen van een visie. Wil deze aanslaan, dan helpt een aansprekend verhaal.

Overbrengen aan werknemers

Hoewel de visie doorgaans actief wordt gecommuniceerd, blijkt vaak dat een meerderheid van de werknemers en zelfs van managers niet bekend is met de inhoud er van. De vertaling van abstracte kernwaarden als ‘shared values’ naar concrete gedragsrichtlijnen blijft in meer dan de helft van de gevallen achterwege. Het is belangrijk om het verhaal van een bedrijf regelmatig te herhalen en zichtbaar te maken bij werknemers. Dit kan door het vertellen en visualiseren van anekdotes en ingrijpende gebeurtenissen uit de geschiedenis van het bedrijf, maar ook door het creëren van nieuwe spraakmakende acties.

Overbrengen van de visie: wat is mogelijk?

Een dag die draait om teamwork, personeelsfeest, workshops, kick off, verbeteren van de interne communicatie, inspirerende toespraak van directeur, video’s waarin medewerkers hun ervaringen delen? Er zijn vele mogelijkheden om de visie van jouw bedrijf over te brengen aan de werknemers. Daarnaast is het overbrengen hiervan niet een eenmalige, op zichzelf staande gebeurtenis. Wil je dat de visie echt goed overgebracht wordt? Dan moet je werken aan de interne communicatie. Dit betekent meerdere contactmoment, zowel offline als online. Draag als manager of directeur het verhaal van het bedrijf en inspireer de werknemers.

Eventvisie is er voor jou!

Dankzij de meer dan twintig jaar ervaring die Eventvisie heeft, weten wij precies hoe het verhaal van een bedrijf op een juiste manier over gebracht moet worden aan de werknemers. Wij verdiepen ons in de cultuur van jouw bedrijf en in de behoefte van de werknemers. Eventvisie zorgt voor het vertellen, finetunen, verbeelden en verspreiden van de visie van jouw bedrijf. Door het consistent inzetten van online en offline middelen, het zichtbaar en voelbaar maken tijdens alle contactmomenten van het bedrijf zullen medewerkers geïnspireerd raken.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie.