Wij maken vitaliteit zichtbaar

Vitaliteit

Het thema vitaliteit is de laatste jaar steeds belangrijker geworden. Veel mensen leven bewuster: ze zijn zich bewust van wat ze eten en bewegen regelmatig. Maar toch zitten we op kantoor vaak de hele dag achter de computer naar het scherm te kijken. Vitale werknemers dragen bij aan een gezond bedrijf.  En jij als werkgever kunt hier een belangrijke rol in spelen. Bij Eventvisie weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om vitaliteit te stimuleren. De manier waarop dit gestimuleerd wordt is essentieel.

Waarom vitaliteit

Wie vitaal en fit is, werkt met meer energie en plezier. Dit is niet alleen gunstig voor de werknemers, maar ook voor de werkgever. Werken aan gezondheid en vitaliteit is voor iedereen anders. Als werkgever speel je een grote rol bij de werknemers. Door het stimuleren van de gezondheid en vitaliteit van werknemers, zorg je er voordat ze op lange termijn hun positieve bijdrage blijven leveren.

Vier factoren van vitaliteit

Vitaliteit is meer dan alleen bewegen. Het gaat om lichaam, brein, gedrag en de omgeving waarin je werkt. Wanneer je als werkgever aandacht besteedt aan deze factoren zullen werknemers zich vitaler voelen en meer plezier hebben in het werk dat zij doen. Veel beweging, gezonde voeding en voldoende rust en ontspanning dragen bij aan een gezond lichaam. Ook de aandacht voor het geluk van de werknemers heft een positieve uitwerking op de werkzaamheden van jouw werknemers. Betrek je werknemers dus ook. Hierdoor zullen ze zich gelukkiger voelen en krijgen ze meer energie. Tot slot de omgeving waarin je werkt. De basisvereisten zoals een verwarming en ventilatie zijn in de meeste gevallen prima voor elkaar. Maar er zijn meer elementen nodig. Bijvoorbeeld planten. Planten werken stress verlagend, hebben een luchtzuiverende werking en dragen bij aan een prettige sfeer.

Vitaliteit: wat is mogelijk?

Een vitaliteitsprogramma, het aanbieden van trainingen aan medewerkers, een workshop, het inzetten van een coach, interne video’s die werknemers stimuleren te gaan bewegen, sportevenement? Er zijn vele mogelijkheden om jouw werknemers te stimuleren en te verbeteren. Het stimuleren van de vitaliteit is geen eenmalige gebeurtenis. Werken aan de vitaliteit vraagt om een voortdurende bewuste aandacht van zowel de werknemer zelf als van de werkgever. Blijf als werkgever de werknemer stimuleren om te blijven bewegen.

Eventvisie is er voor jou!

Dankzij de meer dan twintig jaar ervaring die Eventvisie heeft, weten wij precies hoe wij waardevol kunnen bijdragen aan het stimuleren van de vitaliteit van jouw werknemers. Eventvisie ontwikkelt samen met jou het vitaliteitsbeleid. Door het inzetten van offline en online communicatie en het organiseren van een spetterend evenement stimuleren wij samen de werknemers om bewuster te gaan leven en positief bij te dragen aan de bedrijfsresultaten.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie.