Wij maken werk geluk zichtbaar

Werkgeluk

Bedrijven kunnen eigenlijk niet meer om het thema werkgeluk heen. De wetenschappelijke bewijzen zijn overduidelijk: mensen die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever, innovatiever en meer bevlogen dan hun minder gelukkige collega’s. Werkgeluk is niets meer dan het hebben van plezier in het werk. Dit gaat echter verder dan alleen ‘een leuke baan’. Het gaat erom dat werknemers voldoening uit hun werk halen, dat het hen energie geeft en dat ze positieve, sociale interacties en steun krijgen. Wat iedereen gelukkig maakt, verschilt per persoon. Bij Eventvisie weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om werkgeluk te stimuleren. De manier waarop dit gestimuleerd wordt is essentieel.

Waarom werkgeluk

Werknemers die ambassadeur zijn van jouw bedrijf: wie wil dat nou niet? Met de juiste mix van interne communicatie en ondersteuning is dit volgens Eventvisie eenvoudig te realiseren. Een goede relatie met de werknemers is essentieel bij het werkgeluk van de medewerkers. Daarnaast dragen gelukkige medewerkers ook bij aan een hogere arbeidsproductiviteit en een grotere klanttevredenheid met als gevolg betere bedrijfsresultaten. Maar ondanks de vele bewezen successen is het vaak lastig voor werkgevers om het werkgeluk van werknemers te vergroten.

Welke factoren zijn bepalend bij werkgeluk

Er zijn verschillende bepalende factoren die het werkgeluk van werknemers beïnvloeden. Een goede balans tussen deze factoren is belangrijk. Zo kan bijvoorbeeld een gebrek aan verantwoordelijkheid of juist een goede portie verantwoordelijkheid van groot belang zijn voor het werkgeluk. Ook het feit dat de taken van een werknemer zinvol zijn is van belang. Een werknemer wilt graag het gevoel hebben dat zij niet één van de zovele is, maar juist een zeer waardevolle kracht is binnen een bedrijf. Daarnaast is ruimte om te groeien binnen een functie erg bepalend. Een werknemer wilt niet stilstaan, maar de mogelijkheid hebben om te groeien als persoon en op gebied van carrière.
Al deze factoren vragen om een goede interne communicatie tussen werkgever en werknemer. Eventvisie helpt jou graag bij het ontwikkelen van een passend intern communicatieplan.

Werkgeluk evenement organiseren: wat is er mogelijk?

Een kennismaking dag, personeelsfeest, workshops, netwerkborrel met collega’s, inspirerende lezing, een kick off van de nieuwe interne communicatie? Er zijn vele werkgeluk evenementen mogelijk. Wat hierbij belangrijk is, is dat het type werkgeluk evenement past bij de werkgever en vooral bij de werknemers. Daarnaast is een werkgeluk evenement niet een eenmalige, op zichzelf staande gebeurtenis. Als je van je werknemers ambassadeurs wilt maken, dan moet je werken aan de communicatie en relatie. Dit betekent meerdere contactmomenten, zowel online als offline. Korte praatjes en motiverende gesprekken kunnen afgewisseld worden met online video’s of workshops die bijdragen aan de verbetering van de interne communicatie.

Werkgeluk evenement organiseren? Eventvisie is er voor jou!

Dankzij de meer dan twintig jaar ervaring die Eventvisie heeft, weten wij precies hoe wij waardevol kunnen bijdragen aan het werkgeluk van jouw werknemers. Eventvisie zorgt er voor dat alle aspecten die bijdragen aan het werkgeluk van de werknemers vergroot wordt. Dit doen wij door middel van online assessments, het verbeteren van de interne communicatie en de regie nemen over alle interne communicatie uitingen binnen het bedrijf. Zo zorgen wij er samen met jou voor dat de werknemers weer plezier ervaren in hun werk!

Happy people, better business

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over werkgeluk.